Arxius de Castelló - Castelló Ruta de SaborCastelló Ruta de Sabor
Ruta del formatge

Amb la llet procedent dels ramats, que viuen en llibertat a les muntanyes i s’alimenten de les millors pastures, es duu a terme una acurada elaboració de formatges a tota la província. La maduració es porta a terme de manera natural, sense forçar ni escurçar el temps al celler. Les…

Ruta de l’aigua mineral

Castelló disposa d’una àmplia varietat d’aigües minerals que brollen de nombroses fonts al llarg de tot el nostre sistema muntanyós interior, moltes de les quals són embotellades i comercialitzades per al gaudi de tots. En aquesta secció pots trobar què embotelladores de ”Castelló Ruta de Sabor’ ofereixen visites.   Productors…

Ruta de l’Alcalatén

Comarca interior i central de la nostra província. Barrancs i valls encaixats entre muntanyes marquen el paisatge, com el riu Llucena, eix geogràfic de la comarca. La ceràmica, és la principal indústria de la comarca recollint així una llarga tradició de segles en localitats com l’Alcora. Les seves muntanyes i…

Ruta de l’Alt Maestrat

Emblemàtica i històrica comarca, amb el seu paisatge natural característic i de gran valor ecològic. La bona gastronomia i els productes naturals de la comarca, són herència del saber fer de la seva gent i de la ramaderia que encara avui dia és abundant. En aquesta secció pots trobar quins…

Ruta de l’Alt Millars

Comarca situada a l’interior de la província, articulada pel recorregut del riu Millars. La seva orografia és muntanyenca on és el riu qui marca el paisatge, des de la seva entrada per Aragó, desembocant en l’embassament d’Arenós i discorrent cap al Mediterrani. Una terra banyada per fonts, barrancs, embassaments ……

Ruta de l’Alt Palància

Comarca situada entre els parcs naturals de la Calderona i la Serra Espadà, on tots els seus municipis ofereixen preciosos espais naturals. El riu Palància en el seu recorregut, des d’Aragó fins a la seva desembocadura a Sagunt, recull les aigües dels centenars de fonts i vertebra aquesta comarca del…

Ruta del Baix Maestrat

Els seus municipis d’interior atresoren una història no menys important, una monumentalitat acord amb la seva importància al llarg dels segles i un paisatge agrícola ancestral, amb l’olivera i l’ametller com a cultius principals. Els seus municipis de costa posseeixen algunes de les millors platges del Mediterrani. En aquesta secció…

Ruta de la cervesa i els licors

Castelló no ha estat aliè al ‘boom’ de les cerveses artesanals i té un interessant grup de productors amb la il·lusió per tornar a elaborar un producte segons mètodes tradicionals. Moltes d’aquestes cerveses s’han convertit en un clar referent dins el panorama nacional. D’altra banda, els licors i begudes espirituoses…

Ruta dels Ports

La història de les terres de Castelló, té el seu reflex mil·lenari en el paisatge i monuments d’aquesta comarca. La gestació del Regne de València passa pels seus castells i viles, i les llegendes de les guerres carlines encara ressonen en les seves masies. Morella destaca als Ports com a…

Ruta de les hortalisses

Cada matí, el sol brilla sobre les terres de Castelló, en les hortalisses i fruites fresques i de qualitat, amb els preus més competitius. En aquesta secció pots trobar quins productors de ‘Castelló Ruta de Sabor’ ofereixen visites.   Productors Informació de la visita Plaça del Dau, 6. 12135 Vistabella del Maestrat…

Ruta de la Plana Alta

La capital de la província, Castelló de la Plana, és la població més important de la comarca de la Plana Alta, on també trobem poblacions importants com Almassora, Benicàssim o la Vall d’Alba. El Parc Natural del Desert de Les Palmes vigila el seu interior i la seva costa. En…

Ruta de la Plana Baixa

El tapís de camps de tarongers, al costat del centre de la indústria taulellera de la província, marca el paisatge de la comarca. És la zona costanera del sud de, on trobem poblacions tan importants com la Vall d’Uixó, Borriana o Vila-real. És una de les comarques més poblades i…

Ruta de la trufa

La província de Castelló és un dels principals productors d’Espanya de trufa negra (tuber melanosporum). Les condicions mediambientals de l’interior de la província són les ideals per a la producció de l’apreciat fong que s’utilitza de forma preeminent en la cuina dels municipis de l’interior castellonenc. En aquesta secció pots trobar…

Ruta del torró

El torró, que a Castelló es produeix durant tot l’any, és un dels dolços més tradicionals i ancestrals de la província de Castelló. Els mestres dels torrons l’elaboren amb les millors matèries primeres, com l’ametlla ‘marcona’ i la mel natural, i un procés d’elaboració totalment artesanal. En aquesta secció pots…

Ruta del vi

La província de Castelló gaudeix de notables vins blancs, rosats, negres i dolços, de qualitat comparable als més reconeguts. ‘Vins de Castelló’ respon a una Indicació Geogràfica Protegida que integra la gran majoria de viticultors i cellerers castellonencs, i exigeix l’aplicació de rigorosos paràmetres analítics i organolèptics en els vins.…

Ruta de l’oli d’oliva

Les varietats d’oliva autòctones, com la Serrana d’Espadà, la Canetera, la Borriolenca, s’uneixen a les oliveres mil·lenàries de la província de Castelló (la majoria de la varietat Farga), algunes amb més de 2000 anys d’antiguitat. Any rere any ofereixen el seu extraordinari i inigualable oli per a gaudi dels paladars…

2